1243074035_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Neljäkymmentä. Se on aika lähellä, riuska rajapyykki isoille miehille jotka vielä nuoruuden kakstahdin katkuun kätkeytyvät, imevät rokkia kaljan turruttamilla kiduksillaan, luovat jokaisesta lauseesta mauttoman ja absurdin vitsin, hukkuvat hiljalleen katkeraan kyynisyyteensä pitäen sitä normaalina olotilanaan.

 

Miten meidän Tuntsamiesten oikein käy? Ja miten kävi Pv Suzuki miesten? Yhtälailla lienevät siittämättömissä, 70-luvun lapsina ihmettelevät miksei kasseista jää mitään jälkipolville. Kuihtuvat lienee omiin korkealanteisiin farkkuihinsa, jähmettyvät vähän juovikkaammaksi näköiskuvaksi nuoruudesta, elottomiksi ja jo ummehtuneelle vanhemman miehen hielle haiseviksi reliikeiksi.

 

Vakaa väittämäni on, että 70-luvun lapsissa on eniten perheettömiä, lapsettomia ja munattomia(ehkei näitä kuitenkaan?) tapauksia, olemme väliinputoajavuosikymmen, yksilöllisen sinkkukulttuurin tuotteita, aivan liikaa omaan napaan ja omiin tarpeisiin tuijottavia lapsosia.

Meille annettiin melkein kaikki! Vapautettiin kalja kioskeihin, luotiin netti sinkkupalstoineen ja saatiin näin kontaktin luominen vähän liiankin helpoksi. Ympärillä supistiin, että on täydellisiä partnereita joita pitää metsästää, ei ollut tarvetta avioitua perheen tai sosiaalisen statuksen vuoksi. Saatiin kaikki ja aivan liian helposti, mutta sekään ei riittänyt, tuli vielä pahempi olo, kun ei ollut mitään muuta hoidettavaa kuin oma itse, entäs ne muut?

 

Yleistyksiä osittain, myönnetään. Ehkä 70-luvun lapset ovat oma ihmeellinen sukupolvensa jotka hämmästyttävät tulevaisuuden historioitsijoita omalla itsekeskeisellä käyttäytymisellään(miten niin itsekeskeinen? Sanoo Pekka 34v, juuri lomautettu insinööri). Niin ja mitä kaikkea epävarmaa ja ahdistavaa pitävät sisällään 80- ja 90-luvun lapset, sitähän näin tämän ikäinen käpy ei viitsi edes ajatella.

 

Mutta kuunnelkaapa hetki Putron Samulin uusia veisuja. Samulilla on ote ikäpolvemme ihmisten sielunmaisemaan, vaikkakin nykyisen ”positiivisemman” linjan alta aavistaa Samulin peruskyynisen taiteilijaotteen, vai aavistaako?

 

http://www.myspace.com/samuliputro